Öresundsspelen 2012

6 Jul

Hanna – Du har ju fortfarande inte skickat bilderna… Alla här bara väntar på dem… 🙂

Att det är lite hipp som happ på mindre tävlingar, det får man nästan räkna med men när det är en större tävling, då nästan krävs det att det den ska vara bra för att allt ska funka smidigt. Detta år hade vi konstigt nog lite svårt att få till Hannas efternamn, ni har hört om det förut… Jag känner det lite som, inte bara denna gång utan alla gånger det händer och det är som sagt ofta, att det känns som att jag är ”jobbig” för att jag påpekar att Hannas efternamn varit fel. Som att det är trams. Men jag ger mig inte. Hanna har inte 2 efternamn utan har 1 som består av av 2. Ett namn är personligt och jag gör ofta jämförelse att det är samma sak som att hon hetat Britt-Inger och man bara skriver Inger, då ändrar man ett namn och vem har rätt att göra det? Men åter till tävlingen. Det stod bara Agrell på deltagarlistan hela veckan (ganska irriterande…) men väl på plats så visade de att det stod rätt på listorna. Dessutom är de ju så trevliga där så problemet kändes ok fram till att Hanna i en gren blev uppkallad som Hanna Gustafsson och hon påpekar försiktigt att hon även heter Agrell. – Jaja, det då, med lite halvsur röst och sedan betonades det lite löjligt mycket Agrell flera gånger för att hon påpekat det. Lite onödigt. Åh, jag hoppas verkligen att detta var absolut sista gången.

Jag kände hur jag nu började skriva detaljer som inte var så bra men jag kan egentligen sammanfatta det med att det var rörigt. Det som vägde upp var Carina och… (attans att man inte kan namn), Julias mamma, underbara människor! Och för att inte tala om alla fantastiska ungdomar som finns därute, supergulliga, kommer fram, pratar, kramar, frågar hur det går med min träning, så söta så!

Till tävlingen. Tresteg. Hanna hade svårt med att hitta plankan (den är ju inte så stor…) och kom både över och väldigt långt innan flera gånger. Hon började dessutom med 2 övertramp så jag var liiiite stirrig där att hon inte skulle gå vidare till finalen och få ytterligare 3 hopp. Men hon fick till det och 3 nya hopp. 2 var helt ok på runt 10.80, tror hon fick 10.87 m som bästa och hon var helt ok nöjd. Även om hon nog hade velat över 11 meter då hennes mamma hade typ lovat att ge henne 10 kr för varje cm över 11 meter… Hon kom 2:a och slogs av en tyska.

Längd. Det hade inte stämt med plankan på trestegen men var inget hon tänkte på utan hon körde på och det funkade bättre. Några innan plankan och några bra och som längs blev det 5.27 och med det kom hon 3:a, slagen av 2 tyskar och hon var helt ok nöjd även om jag vet att hon gärna hade velat hoppa längre.

100 meter. Försök. Hon hade delad bästa tid till finalen – 12.81. Sedan var det 1 som hade 12.86 så inför finalen kändes det som att hon skulle kunna komma 1:a men även 3:a. Det var jämnt, hon ledde vid 90 meter men väl i mål var det ingen som visste hur det gått. Vi väntade några minuter innan de sa att Hanna vunnit. En blomsterbukett och så blev hon skjutsad i en cykelkärra med en maskot, förbi läktaren där hon vinkade glatt. Efter 10 minuter och efter att typ alla vi känner på tävlingar hade varit framme och sagt grattis, gick hon bort för att se tiderna och där står det annat – hon kom 3:a och det var inte det att det skiljde liten tusendel utan flera hundradelar och det borde de väl sett. Besviken och liten ledsen Hanna som tyckte det var pinsamt att hon fått blommor och allt… Hon var inte nöjd med tiden men det hade känts bra.

Hon är fortfarande inte ”gamla” Hanna men hon är en annan än för ett halvår sedan. Hon har vant sig att det inte går spikrakt upp och hon slås inte ner när det går sådär. Hon satsar i varje hopp även om det tidigare var övertramp. Och hon är glad. Och det är det viktigaste, hon har en bra känsla och det har jag också. Annan bra känsla var när 2 fina flickor kom och tittade på lördagen, det var nice.

Annonser

2 svar to “Öresundsspelen 2012”

 1. Hanna hoff 06 juli 2012 den 5:13 e m #

  Haha rätt kul att läsa när du skriver om hur alla säger Hannas namn! Det är nästan lika jobbigt som när jag va anmäld till en tävling och de ropade upp Maria Hoff… Precis som mamma hade anmält sig själv! Fast de hade ett a istället för e! 😊 lite smått pinsamt!
  Så om man kom etta blev man körd i en vagn? Kul grej! Men kom hon trea egentligen elr var det bara listorna som var fel?
  Ska ni till världsungdom? 😊

  • Malin 08 juli 2012 den 7:41 f m #

   Haha, blir det så fel namn borde din mamma tävla… 😉
   Förra året åkte de motorcykel, denna gång var det cykelvagn. Undrar vad det blir nästa gång…
   Tyvärr jätte miss hos dem, ropar upp som 1a och åka vagn men hon kom 3a…
   Japp, vi är på plats, men var är du???? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: