Sommarspelen och Laxaspelen

20 Jul

Det var tight schema på Sommarspelen. 17.30 – 100 meter. 18.00 – 200 meter. 18.30 – tresteg. Hannas ben var trötta liksom kroppen, lite efter Göteborgshelgen men mest för att denna Donna sommarjobbar och går då upp 06, blev raka vägen till tävling. Hon lös fint i sin sommarjobbstshirt och såg himla glad ut. Värmde upp, pratade med de man känner och så var det dags för loppet och det var då i kvinnoklassen, enda klass som hade 100 meter. Men det var bra. De är några bra i olika åldrar och där möttes de och fick kämpa tillsammans, kul att se. Efter att ha tittat på startlistan så gissade jag att hon skulle bli 3:a eller 4:a och hon blev det sistnämnda. Om ni följt lite här på bloggen om 100 meter vet ni att Hanna är en bit från förra årets resultat och hon har ok tid men givetvis vill hon putsa den. Det lyckades hon inte denna gång men hon var glad och skyndade bort till 200 meter. – Benen var trötta på 100 meter, undrar om de har vaknat nu…

Och det gjorde de… 200 meter. Det var lääääänge sedan Hanna sprang 200 meter. Nästan 1,5 år. Hon har inte velat och vi har inte tvingat fast vi hoppats att ett nej en dag skulle bli ett ja. Och det blev det då idag. Visste inte riktigt vad vi skulle hoppas på men jag var inne på mellan 27-28 sekunder och så trodde jag att det skulle gå himla bra fram till 180 meter då man skulle se att hon segade den sista biten. Men istället var det en pigg Hanna som kämpade ända in och hade en tid på 26,52. Jätte bra tycker jag och Hanna var nöjd så kanske vi får se en repris av 200 meter eller kanske 300 meter.

Tresteg. Den där plankan… Nu är man så van vid det att man inte tänker något annat och blir väldigt glad de gånger det ser bra ut men då är det alltid något annat. Tänk om de 2 hade varit synkade… Hon hade som mest 10,75, ville mer (såklart) men var nöjd med dagen och hela tiden var hon glad, såg glad ut och det är så det ska vara.

Laxaspelen och 100 meter. Det var på lördagen och jag var inte på plats men fick både samtal och sms om att det gått bra – 12.78 och det var den bästa tiden för i år! Hur kul som helst och roligare när jag hörde att hon sa att hon kan mer. Hon hade andra bästa tid inför finalen men bortsett från bästa tiden som var överlägsen men efter där var det jämnt så vad som helst skulle kunna hända… Hon putsade tiden till 12,68 men tyvärr för mycket vind. Men tiden blir man ju glad över ändå! Hon blev 3:a och hon var glad. Jag också.

Tresteg. Det var på söndagen och jag och föräldrarna hade åkt upp. Hon hade bra känsla från gårdagen men tyvärr var det lite samma som tidigare, det vill inte riktigt. I 5:e hoppet fick hon känningar i vristerna. Hon valde ändå att hoppa sista men tja, det skulle hon nog inte gjort. Hon hade inte ont efteråt men när hon värmde upp några timmar senare till längden så kände hon av det direkt så hon strök sig i längden. I tresteget slutade det med 10,66 och en tredjeplats, som sagt, det vill sig inte riktigt. Vann gjorde Hoffvännen med 11,46 – vaddå trestegstjej!!!

Nu blir det att vila vrister och träna lite lagom samt ladda om, nästa helg igen är det dags igen – Hässleholm. Och här kommer en bild på ett tjusigt trestegshopp från Halmstad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: